dijous, 20 de maig del 2010

Bòsnia, el present desprès de la guerra


Avui s'inaugura una exposició sobre les conseqüències de la guerra a Bòsnia

La proposta de l'exposició consisteix en set reportatges, de cinc imatges cadascun acompanyades d'un text, on cada fotògraf ha treballat de la mà d'un periodista per a presentar una obra visual i literària alhora

Avui, 20 de maig, a les 19:00 al Centre Cívic Pere Pruna de Barcelona tindrà lloc la inauguració, xerrada i audiovisual sota el títol: Xerrada sobre les conseqüències de la guerra als països afectats a càrrec d'AKUDE, Associació Cultural i Educativa pel Desenvolupament i la Pau.

Es tracta d'una exposició de set fotògrafs i set periodistes que mostren i expliquen el paisatge de Bòsnia al cap d'uns anys d'haver sofert la guerra. L'exposició mostra la realitat de les conseqüències de la Guerra a Bòsnia catorze anys després. Un viatge a Bòsnia-Hercegovina va unir un grup de fotògrafs i periodistes que estaven coneixent el país per tal de cobrir la postguerra. Un cop a Barcelona es veuen encoratjats per a tirar endavant un projecte de

sensibilització i mostrar així el dia a dia d'un país després de la guerra.

La proposta de l'exposició consisteix en set reportatges, de cinc imatges cadascun acompanyades d'un text, on cada fotògraf ha treballat de la mà d'un periodista per a presentar una obra visual i literària alhora.

A més de la inauguració oficial, també es passarà un audiovisual en el que s'explicarà la "Bòsnia i la seva situació actual".


Reportatges

  • "Enterrant el passat": fotografies d'Ivan Llop i text de Cristina Lliteras: Imatges d'un enterrament en una casa particular d'una de les víctimes de la massacre de Srebrenica, identificada anys després de la guerra.
  • "La vall de la Mort": fotografies d'Alba Danés i text de Mariona Coderch: Restes de l'interior de cases deshabitades d'un poble abandonat.
  • "El present després de la guerra": fotografies d'Albert Pérez i text d'Irene Llona: Imatges de Srebrenica on cada forat de metralla que perdura encara a les parets de les façanes simbolitza cada ferida a l'ànima que els habitants porten dins seu.
  • "Pas a pas": fotografies d'Albert Gual i text de Marta Casals: En un recull d'imatges del país preses arran de terra podem trobar mil històries amagades que caminen una al costat de l'altra.
  • "Mostres de vida": fotografies de Christian Perret i text de Xavier Figueras: De manera molt subtil es mostra, a partir de petits detalls quotidians, que la vida segueix després d'una la guerra.
  • "Reconstruint des de dins": fotografies de Caro Canyellas i text de Cristina Lliteras: Endinsant-nos en un edifici destruït per fora però ple de vida a l'interior.
  • "Noves generacions": fotografies de Cristina Senserrich i text de Jaime del Castillo: La mirada al futur oblida el rencor i la guerra i la vida diària es prepara per a tirar el país endavant.

Bòsnia; el present desprès de la guerra

Horari: De dilluns a divendres
Hora: de 10:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 21:00 hores
Lloc: Centre Cívic Pere Pruna, Ganduxer, 130 (Barcelona)
Més informació a: Espai Pere Pruna i espaiperepruna@espaiperepruna.org

2 comentaris:

  1. Teniu l'enllaç als premis blocs catalunya mal linkat, només es pot accedir clican als apunts.

    Bé, teniu el meu vot. Si us bé de gust passejar-vos pels meus blocs jo també participo.

    Salut !

    ResponElimina